Bakanlıktan çalışma saatlerine yeni düzenleme

TAKİP ET

Türkiye, çalışanların iş yaşam kalitesini artırmak ve daha esnek çalışma koşulları sağlamak amacıyla önemli bir reforma imza atıyor. Mevcut durumda 45 saat olarak belirlenen haftalık çalışma süresi, Türk İş Kanunu'nda yapılacak bir düzenleme ile 40 saate indirilecek. Bu değişiklik, milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyecek ve çalışma hayatında yeni bir dönemi başlatacak.

Yapılacak düzenleme ile ücretler, yıllık ve haftalık izin hakları gibi birçok konuda yenilikler getirilmesi bekleniyor. Ayrıca, farklı meslek grupları arasındaki çalışma saatleri dengesizliği de giderilecek ve fazla çalışma ücretleriyle ilgili mevcut katsayı farklılıkları ortadan kaldırılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın daha önce yaptığı açıklamalara göre, sosyal güvenlik sistemindeki sürdürülebilirliği güçlendirmek ve daha çok kişinin istihdamda kalmasını teşvik etmek amacıyla esnek çalışma biçimlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Yeni düzenleme ile çalışanların vasıflarının gelişmesine ilişkin yeni hükümler de konulacak.

Bu reform, iş gücü piyasasının değişen şartlarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine uyum sağlamak için atılan önemli bir adım olarak görülüyor. Hükümete yakın kaynaklar, yapılan düzenlemelerin daha çok çalışan odaklı olacağını ve çalışan güçlendirildiğinde işletmelerin de gelişeceğini belirtiyor.

Çalışma türkiye Türk İş Kanunu Vedat Işıkhan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı