Filistin destek yürüyüşünde vatandaşa yumruk atan sanığın 4 yıla kadar hapsi istendi

TAKİP ET

İstanbul'da düzenlenen Filistin mitinginde yaşanan bir olay sonrasında, üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında savcılık tarafından 4 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddiaya göre, Akersoy, mitingde “Kelime-i Tevhid” bayrağı taşıyan İsmail Aydemir’e fiziksel saldırıda bulunmuştu. Savcılık, Akersoy’un “basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte yaralanmaya neden olma” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından yargılanmasını istiyor.

Olay, 1 Ocak 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen ve Filistin’de yaşananları protesto etmek amacıyla düzenlenen bir yürüyüş sırasında meydana geldi. Akersoy, Aydemir’e yönelik saldırısını, “Sen tam bir Arap sevicisisin, Arap kültürünü savunuyorsun” şeklindeki sözlerle gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Aydemir’in ifadesine göre, Akersoy aniden karşısına çıkarak saldırıya geçmiş ve Aydemir yerde bir süre kalmıştır.

Savcılık mütalaasında, Akersoy’un iki ayrı suçtan toplamda 1 yıl 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Sanık avukatı ise mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmek için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarına savunma yapabilmeleri için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ege Akersoy mahkeme İsmail Aydemir saldırı Filistin İstanbul