Bu gece motorine 1,21 TL indirim geliyor

TAKİP ET

Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren motorin grubunda 1,21 TL'lik bir indirim yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda hem motorine hem de benzine yapılan zamların ardından, bu indirim akaryakıt fiyatlarında bir rahatlama olarak görülüyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki bu değişiklik, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişimlerle yakından ilişkili. Vatandaşlar, benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ederken, bu indirim haberinin akaryakıt istasyonlarına yansıması bekleniyor.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre; İstanbul’da benzinin litresi ortalama 41,22 TL iken, motorinin litre fiyatı ise 44,3 TL’den satılıyor. Bu indirimle birlikte, motorin fiyatlarının daha da düşmesi ve sürücülerin bütçesine katkı sağlaması öngörülüyor

Bu indirim, akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında önemli bir etken olan gümrüksüz rafineri fiyatları, ÖTV, EPDK payı ve KDV gibi unsurların yanı sıra, uluslararası piyasalardaki ürün fiyatları ve döviz kurlarının takip edilmesiyle belirleniyor. Motorin kullanıcıları için bu indirim, özellikle son dönemdeki fiyat artışlarından sonra olumlu bir gelişme olarak karşılanmakta.

motorin akaryakıt ÖTV EPDK indirim